Sommarlovsläger Tureberg Basket
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Om Tureberg Basket i Sollentuna

Harald Petterson startade basketsektionen i Turebergs IF 1961. Först bildades ett herrlag och två år senare ett damlag. Framgångarna för damlaget ledde till att man spelade i allsvenskan på slutet av sextiotalet. Den var uppdelad i två serier, norr och söder. På sjuttiotalet kvalade herrlaget till allsvenskan, tyvärr gick det inte vägen och man har fortsatt med spel i lägre divisioner.

Tureberg är stolta över att under åren bidragit med ett antal spelare till högsta serierna och till ungdomslandslagen.


Säsongen 2023-2024 har vi herrlag i Superettan och div 2 samt damlag i Basketettan och div 3, samt cirka tjugo barn- och ungdomslag:
Flickor födda: D-19, 05/06/07, 09, 10, 11, 12, 13, 14.
Pojkar födda: H-19/H-17, 09, 10, 11, 12, 13, 14. 
Vi har dessutom ett mixat lag pojkar & flickor födda 15/16/17 samt Knattebasket för barn födda 2018-2019.

 

Intresset är stort och antalet medlemmar och lag växer för varje år. Vår främsta målsättning är att aktivera barn och ungdomar och lära dem att spela basket.
”I en lagsport som basket får man chans att både utveckla sig själv samt lära sig vara en i laget”

 

Styrelsen har som mål att Turebergs Basket ska vara en utvecklande klubb både för spelare och tränare. Vi vill med engagerade föräldrars hjälp få en levande, växande klubb. Klubben arbetar enligt StBDFs värdegrundsprojekt "Jag Ställer Upp".  

Med "Jag Ställer Upp!" vill vi tillsammans med alla (spelare, domare, ledare, förening, föräldrar/publik) inom basketen förstärka den positiva attityd som finns i våra hallar och på så sätt arbeta bort den negativa diskurs som kan förekomma främst kring barn- och ungdomsidrott.

 
Facebook
Klubbsponsorer