Sommarlovsläger Tureberg Basket
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Tureberg Basket följer de etiska regler för föreningsbyten i Stockholmsdistriktet U13-U19

Tureberg Basket uppmanar alla våra ledare och spelares föräldrar att känna till och följa de "Etiska regler för föreningsbyten" (Övergångspolicy) som Stockholm BasketDistriktsFörbund (StBDF) antagit för spelare som vill byta förening för spelarövergångar inom ungdomsbasketen, U13 - U19.

 

Tureberg Basket följer StBDF’s Övergångspolicy genom följande process:

 

Om en föreningsledare kommer i kontakt med en spelare eller förälder till spelare som vill byta förening ska föreningsledaren inte uppmana, erbjuda eller diskutera kring ett ev föreningsbyte med vare sig spelaren eller dennes föräldrar. Möjlighet till "provträning" ska varken diskuteras eller erbjudas. Stockholm Basket har som utgångspunkt att spelare ska uppmuntras att stanna kvar i sitt nuvarande lag i möjligaste mån. Spelaren och dennes föräldrar ska uppmanas att i första hand prata med sin egna coach för att diskutera ev utmaningar, behov eller önskemål. I andra hand ska spelaren och dennes föräldrar ta kontakt med Ordförande i sin egna basketförening och följa nedanstående process (detta gäller även föreningsledare som får förfrågan från spelare/förälder om önskan att byta lag/förening).

 

Om spelarövergång av särskilda orsaker måste göras ska detta ske mellan säsongerna.

 

1) Förälder/föreningsledaren ska informera Ordförande* i sin egna basketförening (i Tureberg Basket ordforande@turebergbasket.se) om intresse av byte av lag/förening med följande uppgifter:

a) Namn på spelaren?

b) Födelseår?

c) Nuvarande lag?

d) Tilltänkt lag?

e) Om spelaren pratat med coach eller med Ordförande/Föreningsledare i sin egna klubb - i så fall behöver vi namn och kontaktuppgifter på dessa?

f) Bakgrund/orsak till ev önskat byte av klubb?

 

2) Föreningens Ordförande* ska informera den andra föreningens Ordförande* 

3) Spelarens nuvarande Ordförande* måste ge sitt godkännande innan kontakt mellan spelare och den nya föreningen får återupptas

4) En spelare får inte provträna med den nya föreningen innan godkännande har getts från sin nuvarande förening.

5) Inga samtal får föras med icke myndig spelare utan målsmans tillåtelse

* Ordförande i respektive förening kan delegera uppgiften till en "övergångsansvarig".

 
Facebook
Klubbsponsorer