SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Summering av dagens träning
2024-06-07 23:15

Då var min första träning i Töjnahallen avklarad. Stort fokus på teknik, vilket ni nu känner igen. Men det finns alltid plats för att lägga in "nyheter" på mina pass. Det blev kanske inte så mycket, men jag ville visa att det är viktigt att jobba med fotarbetet. Alla har olika förutsättningar men alla har möjligheter att förbättra sitt fotarbete. Till hjälp hade vi frekvensstege (träningsstege). Något jag använt med andra lag som uppvärmning innan basketträningen startade.  Förbättrat fotarbete gör dig till en bättre skytt och försvarsspelare.

Lite olika balansövningar prövade vi också. Förutom balans så ger det starkare ben- och fotmuskler. Enklaste formen av träning gör du varje dag när du borstar tänderna stående på ett ben.

Sen var det dags för mina favoritövningar. Skott i lugnt tempo med rätt teknik. Olika aavslutningar med attack från vinge. Hoppas att ni tränar extra på enstegslayup, power layup, reverse layup.

Fokus som sagt på individuell teknik. Som tränare är det stor utmaning att hinna med att ge feedback till alla. Vi har ju samma mål , nämligen att bli bättre. Så kom ihåg de råd du får från coacher och försök att träna på detaljerna.

 

Vi ses igen om en vecka.

 


Nyhetsarkiv
Tusen tack!2024-06-17 22:43
Fredagsträningen 14/62024-06-14 23:25
 
Facebook
Klubbsponsorer