SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Fredagsträningen 14/6
2024-06-14 23:25

Åter en träning fokuserad på individuell teknik. La till lite nya övningar kring balans, koordination och bollteknik. Normalt under en tävlingssäsong blir det inte mycket tid till dessa områden på träningarna. Därför passar det bra att köra dessa övningar nu.

 

Vi la en hel del tid på grunderna i skottekniken. Follow through och fotisättningar kan aldrig tränas för mycket. Jag påpekar en del i tekniken som jag tycker bör ändras. Det är inte alltid lätt. För de flesta känns det konstigt/onaturligt. Inte så konstigt kanske om man under flera år gjort på annat sätt. Viktigt att ni kommer ihåg mina råd och tränar extra på dessa detaljer. För utan många upprepningar kommer det inte att bli något resultat.

 

Lite 1-1 övningar hann vi också med. Grundteknik för att kunna slå sin försvarare genom att läsa försvararens position. Det gjorde ni bra, när jag fick spela försvar så länge jag orkade (tyvärr orkade jag inte så länge).

 

Till sist spel 4-4 över helplan för att sen avslutas på en korg. Bra kvalitet, och till min glädje nästan helt utan turnovers. I början gick jag in och avbröt med kommentarer om små, men viktiga detaljer. Att passningar ska vara av hög kvalitet , att ni är redo (fötter och kropp mot korgen) för att skjuta direkt på pass.

Spelet var bra med fina attacker mot korgen och för det mesta med bra passningar om försvaret stoppade attacken.


Nyhetsarkiv
En kul tisdag i B-hallen2024-07-02 22:32
Rysarmatch2024-06-24 23:02
Tusen tack!2024-06-17 22:43
Fredagsträningen 14/62024-06-14 23:25
 
Facebook
Klubbsponsorer