SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Välkommen till Tureberg Basket P09
 
En kul tisdag i B-hallen
2024-07-02 22:32

Kommer till hallen och ser ett gäng leka basket och ha kul. Jag frågar om de vill köra en träning. Det blir Noah, samt Alexander och Olle från Viby och så David och Wilmer från Järfälla.  Vi nötte grunderna i skott och sen jobbade vidare med lite olika detaljer i skyttet och passningar. Riktigt kul med så många talangfulla spelare. De fick alla lite tips att ta med sig för egen träning. 

Hoppas att ni alla tar chansen och träna under sommaren!

 

//Lasse

Rysarmatch
2024-06-24 23:02

Spanade in dagens träningsmatch i Töjnahallen.  Tufft motstånd i ett äldre och fysiskt sammansatt lag. Våra P09 hamnade direkt i underläge och förlorade första perioden klart.

Men sen blev det bättre och bättre för varje period. Kul att se hur samspel och indivíduella insatser från "nya"  Wilmer, Anton och Shawn tillsammans med våra övriga spelare ledde till vinst efter förlängning. Den så viktiga vinnarviljan fanns där och blev avgörande.

Jobba nu vidare med träningen i sommar. 

Tusen tack!
2024-06-17 22:43

 Vilken häftig dag det blev idag. Stort tack till alla som bidrog till P09-avslutningen i Paradiset. Den 15/4 gjorde jag min första träning som gästcoach med killarna. Det var tillräckligt inspirerande för att vilja fortsätta.  Helt klart ett lag med spelare som har kul och med viljan att bli bättre. En känsla som får en gammal coach att tända till. Ett lag som trivs ihop och som har roligt har alla förutsättningar att lyckas. Dagens lagavslutning bidrog också i högsta grad till inspiration. En härlig samling engagerade föräldrar som gör jobbet som coach mycket lättare att fokusera på.

Några träningar till blir det innan hallarna stänger. En skön sommar framför oss där många möjligheter till egen träning finns. Det gäller bara att se till att det blir gjort mellan allt annat roligt.

Augusti är snart här och då ses vi igen. Själv funderar jag för fullt över upplägget av de förmodade 35 träningspassen som väntar mig.

 

Tack för nu och på återseende!

Fredagsträningen 14/6
2024-06-14 23:25

Åter en träning fokuserad på individuell teknik. La till lite nya övningar kring balans, koordination och bollteknik. Normalt under en tävlingssäsong blir det inte mycket tid till dessa områden på träningarna. Därför passar det bra att köra dessa övningar nu.

 

Vi la en hel del tid på grunderna i skottekniken. Follow through och fotisättningar kan aldrig tränas för mycket. Jag påpekar en del i tekniken som jag tycker bör ändras. Det är inte alltid lätt. För de flesta känns det konstigt/onaturligt. Inte så konstigt kanske om man under flera år gjort på annat sätt. Viktigt att ni kommer ihåg mina råd och tränar extra på dessa detaljer. För utan många upprepningar kommer det inte att bli något resultat.

 

Lite 1-1 övningar hann vi också med. Grundteknik för att kunna slå sin försvarare genom att läsa försvararens position. Det gjorde ni bra, när jag fick spela försvar så länge jag orkade (tyvärr orkade jag inte så länge).

 

Till sist spel 4-4 över helplan för att sen avslutas på en korg. Bra kvalitet, och till min glädje nästan helt utan turnovers. I början gick jag in och avbröt med kommentarer om små, men viktiga detaljer. Att passningar ska vara av hög kvalitet , att ni är redo (fötter och kropp mot korgen) för att skjuta direkt på pass.

Spelet var bra med fina attacker mot korgen och för det mesta med bra passningar om försvaret stoppade attacken.

Summering av dagens träning
2024-06-07 23:15

Då var min första träning i Töjnahallen avklarad. Stort fokus på teknik, vilket ni nu känner igen. Men det finns alltid plats för att lägga in "nyheter" på mina pass. Det blev kanske inte så mycket, men jag ville visa att det är viktigt att jobba med fotarbetet. Alla har olika förutsättningar men alla har möjligheter att förbättra sitt fotarbete. Till hjälp hade vi frekvensstege (träningsstege). Något jag använt med andra lag som uppvärmning innan basketträningen startade.  Förbättrat fotarbete gör dig till en bättre skytt och försvarsspelare.

Lite olika balansövningar prövade vi också. Förutom balans så ger det starkare ben- och fotmuskler. Enklaste formen av träning gör du varje dag när du borstar tänderna stående på ett ben.

Sen var det dags för mina favoritövningar. Skott i lugnt tempo med rätt teknik. Olika aavslutningar med attack från vinge. Hoppas att ni tränar extra på enstegslayup, power layup, reverse layup.

Fokus som sagt på individuell teknik. Som tränare är det stor utmaning att hinna med att ge feedback till alla. Vi har ju samma mål , nämligen att bli bättre. Så kom ihåg de råd du får från coacher och försök att träna på detaljerna.

 

Vi ses igen om en vecka.

 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tureberg Basket, 07/05 21:18 
Tureberg Basket, 30/04 16:30 
Tureberg Basket, 25/04 13:27 
Tureberg Basket, 25/04 13:25 
Tureberg Basket, 10/04 16:26 
 
Facebook
Klubbsponsorer