SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Vem är Bossen i Stora Mossen?
2023-08-20 23:07
Alvik sitter inte i klistret (i motsats till vi i Sollentuna Sporthall)

Damettan 2023-24 börjar för vår del redan den 16:e september med hemmamatch mot Umeå. Således har vi bara tre veckor på oss att få ihop laget, och en viktig del av förberedelserna är träningsmatcher.

 

Första drabbningen skedde på lördagseftermiddagen mot Alvik i deras fina anläggning i Stora Mossen. Man förstår direkt varför Alvik är så duktiga på att ständigt få fram nya baskettalanger - de slipper ju hamna i klistret från handbollen.

 

Vi förlorade båda seriematcherna ganska klart mot Alvik förra säsongen, och även mot ungefär samma lag i DU19 SM. Vi vill gärna tro att vi kan närma oss dem denna säsong, varför inte börja med att vinna en träningsmatch?

 

Våra unga nyförvärv (Tilda, Stella, Emelie och Maja) tillför mycket energi, och är ivriga att komma ut på planen, men också nervösa - de har aldrig spelat på den här nivån och det finns ju alltid risk för en och annan turnover när spelet är lite tuffare än man är van vid.

Men det är okej, man kan inte vara fullärd första veckan.

 

Coach Fotios väljer att starta med en lång konstellation. Målet är tydligt - hitta mismatches för Linnéa, Maria och Tilda. Det funkar hyfsat, men Alvik håller jämna steg eftersom de skjuter bra från 3 då vi ofta är aningen sena i rotationerna och de får sikta i lugn och ro.

Vi är dock tre poäng upp efter Q1. Q2 fortsätter i samma stil, och vi leder med några poäng även i paus.

I Q3 kommer vi ut lite bättre på Alviks skyttar och deras skottprocent sjunker. Samtidigt skjuter vi själva i några treor och skapar ett försprång på 7-10 poäng inför avslutande Q4.

Q4 ser ut ungefär som Q3. Alvik får inte längre utdelning på sitt 3p-skytte samtidigt som vi äntligen får till några bra fastbreaks och även fortsätter att skjuta bra.

 

Matchen slutar 46-64 vilket är ett resultat vi får vara nöjda med, liksom arbetsinsatsen. Härligt att kunna gå runt på alla spelare och alltid ha bra fart under fötterna. Rent spelmässigt blixtrade det till då och då med riktigt fina sekvenser, men vi behöver naturligtvis fila en hel del både på offense och defense. "Vi följde vår game plan till 60%" som coach Fotios uttryckte det. Men idag räckte det för att visa vem som är Bossen i Stora Mossen.

 

Härligt jobbat, tjejer!

 

Linnéa 23p

Stella, Maria, Tilda 9p

Randi 6p

Ellen, Maja 3p

Emelie 2p

 


Nyhetsarkiv
Damettan: Det löser sig2024-01-22 09:16
Damettan: Julkrönika2023-12-19 20:51
DU19 SM: Lioness Pride2023-11-12 19:05
Lagbygget klart!2023-08-09 14:10
 
Facebook
Klubbsponsorer