SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Lagbygget klart!
2023-08-09 14:10

Säsongen 2023-2024 närmar sig med stormsteg, och Turebergs Damtrupp börjar ta form.

Klubben presenterar med jämna mellanrum kontrakterade spelare på Instagram, och hittills har tretton spelare visat upp sig.


(Denna text kommer att uppdateras allt eftersom truppen presenteras!)

Precis som förra säsongen så kommer merparten av truppen att bestå av ungdomar (DU19) som kompletteras av några äldre spelare som stöttar lagbygget med kunnande, ledarskap och rutin.

När det gäller rutin så kan man inte undgå att nämna norska nyförvärvet Tina Stenerud Moen som kommer till Tureberg med en meritlista som heter duga. Hon debuterade redan som 17-åring i norska landslaget (år 2003, således innan de flesta spelarna i Tureberg ens var födda!) och är Norges mesta landslagsspelare genom tiderna. Hon har vunnit MVP och flera mästerskap i norska ligan, spelat på hög College-nivå i USA, varit proffs i Schweiz och Spanien samt spelat flera säsonger i SBL Dam.

Erfarenhet från SBL Dam har även vår "veteran" från förra säsongen, Randi Abrahamsson som har skrivit på för ännu en säsong med Tureberg.

I andra änden av åldersspektrumet välkomnar vi fyra unga och talangfulla nyförvärv från närområdet; Emilie Robertsson och Maja Olofsson från Viby, Stella Louise Hudin från Åkersberga, samt Tilda Sigfridsson från Bollstanäs.

 

Senaste nyförvärvet, 21-år unga och 181cm långa Linnéa Löf från Sundsvall kompletterar truppen.

Spelare från förra säsongen som fortsätter i Tureberg är dessutom Ellen Jonsson, Sophie Hessler, Linnéa Blomberg, Gabrielle Andersson, Julia Wiklund, Elin Lidman, Evelina Wallin och Maria Löwenberg.

Pusselbitarna faller sakta men säkert på plats och det ska bli mycket spännande att följa lagets utveckling framöver.


Nyhetsarkiv
Damettan: Det löser sig2024-01-22 09:16
Damettan: Julkrönika2023-12-19 20:51
DU19 SM: Lioness Pride2023-11-12 19:05
Lagbygget klart!2023-08-09 14:10
 
Facebook
Klubbsponsorer