SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Eskilstuna - Tureberg Basket
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 mars, 15:00
Plats:STIGA Sports Arena B
Samling:13:30
Damettan: Gammal är äldst?
2024-03-16 21:45
Sollentunas tonåringar dominerar mot veterantunga Eskilstuna

Så var det dags för del 2 i följetongen "Battle of the tuna". (Del 1 slutade 57-52 till oss.)
I ena ringhörnan, med hemmaplan, har vi Eskils tuna och i den andra Sollen tuna, representerat av Tureberg Basket.
Man brukar ju ibland säga att "gammal är äldst" när man menar att erfarenheten vinner till slut.
Men först måste man förstås reda ut vem som är äldst.

Namnet Eskilstuna har varit känt sedan åtminstone år 1266, medan Sollentuna nämns för första gången år 1287.
Eskil har en tydlig fördel här, då man hunnit träna basket 21 år längre än Sollen.
21 år råkar också vara Sollens genomsnittssålder, medan Eskil ligger på 27, vilket gör dem till det mest veterantunga laget i serien.
Ytterligare en ålders-fördel för Eskil alltså.

Nåväl, matchen ska spelas också.
Maria vinner uppkastet och vi attackerar direkt. Randi får omgående med sig en foul och sätter en bra trend genom att sänka båda straffkasten.
Därefter händer inte mycket i poängprotokollet på ett par minuter, men sedan sätter Randi ytterligare ett bra exempel genom att stänka i en trea.
Resten av quartern går som smort ur vår synvinkel, och vi går till första vilan med hela 6-20 i ryggen efter bl.a. 6/6 på straffkast.

 

Eskil är förstås inte tillfreds med det, kommer ut betydligt mer på tå i Q2 och producerar 14p. För oss handlar offensiven mest om Linnéa B som sätter tre 3:or och Maria som sätter 6p, och vi håller avståndet.


20-35 i halvtid känns okej, men vi känner väl att det kunde ha varit mer med lite bättre skärpa i avsluten under korgen.
Största problemet är dock returtagningen, där vi har släppt till 9 offensiva returer mot det rutinerade och fysiskt starka motståndet.

 

Men vi har ju också rutin. I Q3 kliver veteranen Tina fram med bra skytte och i övrigt solitt spel. Eskil har också svårt att få stopp på Linnéa B med lagliga medel, hon belönas med straffkast och sätter 4/4, utöver tre layups.
Vi vinner quartern med 21-18 och har utökat ledningen till 38-56.

 

Eskil gör ett sista försök i Q4 att komma ikapp, men mer än en 4-0 run blir det inte, vi gör 18-14 i quartern och vinner matchen med 52-74.

 

Som vanligt så är det försvarsspelet som lägger grunden till segern, då vi håller Eskil till 52p, vilket tangerar vårt snitt på insläppta poäng denna säsong. Detta trots att vi förlorar returtagningen med 55-43.


Offensivt fungerar det inte till 100%, vi har inte riktigt det flyt i spelet vi vill ha, mycket beroende på att Eskil försvarar sig bra inside, där de har både size och muskler.
Men själva skyttet är det inget fel på, 8/24 på treor och 16/20 på straffkast är klart respektabelt. (En klar förbättring från höstens möte där vi sköt dåligt just från 3 och strafflinjen)
Tina har säsongshögsta 12p och Randi 9p/4ast. Eskilstunas veteran och MVP Amelie Nilsson är den enda i sitt lag som gör tvåsiffrigt.


Men i slutändan är det ändå Sollen-tonåringarna som dominerar i protokollet med Maria på 13p och matchens lirare Linnéa B med en respektingivande 32-poängs dubbel-dubbel, med 4/8 3p, 8/8 straffkast och 5 blockar.
På det stora hela gör vi ändå en bra match och åker hem till Sollentuna med viktiga poäng i bagaget i jakten på en topplacering i serien.
Bra jobbat tjejer!

 

Maria 13p/7reb/4ast/2stl/2blk
Tilda vrickade tidigt foten och fick tyvärr utgå. Bli frisk fort, Tilda!
Stella 2p
Linnéa B 32p/11reb/4ast/5blk
Randi 9p/5reb/4ast/2stl/2blk
Sophie 3reb
Ellen 2p/5reb
Julia 1reb/1stl
Tina 12p/3reb/2stl
Maja
Gabrielle 4p/2reb/1stl
Linnéa L

 

/Coach Tomas


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Klubbsponsorer