SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Turebergs Basketklubb - Luleå Basket Ungdom
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 21 januari, 13:00
Plats:A-hallen
Samling:11:30
Damettan: Det löser sig
2024-01-22 09:16
Det löser sig till slut

Matchdag. En söndagsmorgon som den här är det en trevlig utmaning att ta sig an DNs svåraste korsord samtidigt som man avnjuter sin frukost i lugn och ro.
Det är fascinerande att se hur korsordskonstruktören lyckas få allt att hänga ihop.
Men ibland fastnar man och blir frustrerad, innan plötsligt något faller på plats och allt annat blir mycket enklare. Till slut löser det sig.


Ungefär som en basketmatch alltså.

Dagens motståndare Luleå Basket Ungdom är ett renodlat DU19-lag från Luleås "andra" basketgymnasium (RIG är det "första"), fullt med unga talanger.


Vi slog dem klart i bortamötet, men sedan dess har de gjort stora framsteg och har spelat jämnt mot alla andra lag på övre halvan av tabellen. De har även två spelare som ingår i Luleås seniortrupp (regerande svenska mästare) och är således inte att leka med.

 

Vi å andra sidan saknar en topp-3 scorer i serien, Linnéa B, som är sjuk. Där försvinner i snitt 18 poäng. Nu gäller det att resten av laget steppar upp sin offensiva produktion.

 

Inledningsvis finns dock inget som tyder på detta. Vi missar hemskt mycket. Den enda som står att känna igen är Tina som gör en bra Q1 i sin första start för säsongen. Men när bollarna inte trillar i kan man fortfarande spela försvar, vilket vi gör bra, och vi har 14-8 efter första rundan.


Q2 blir en ännu gnetigare period där det dröjer över tre minuter innan något av lagen gör poäng. Det går fortfarande trögt offensivt, ja ännu trögare än i Q1. Stella Louise kliver dock in i handlingarna och gör snabbt 4p via ett par resoluta drives, vilket ser till att vi åtminstone gör 9p. Men Luleå gör tolv och vi går till pausvila med beskedliga 23-20 i ryggen. Är detta på väg att bli seriens poängsnålaste match? (Vilket hittills troligen är när vi slog Luleå Stars med 49-45 i höstas).

 

I omklädningsrummet är det inte så mycket att snacka om. Fortsätt spela försvar, och visa tålamod i anfall. Vi hittar ju lägen, det gäller bara att peta in bollen också.

 

En som ser ut att ha lyssnat ordentligt är Tilda, som verkar ha bestämt sig för att det är slut med duttandet och fjuttandet runt korgen.
Istället är det "focus, commitment and sheer will" som gäller när Tilda attackerar från alla vinklar och sätter tuffa avslut. Tilda sätter sex raka skott för 12p innan hon missar det sjunde. En riktig uppvisning! Luleå hänger dock med tack vare bra skytte bl.a från sina ligaspelare Elle Johansson och Signe Nordvik (MVP för Luleå) och vi vinner Q3 med "bara" 18-16.

 

41-38 till oss när Q4 kickar igång, men Luleå gör direkt 4-0 på oss och vi befinner oss i underläge med 41-42.
Nu är goda råd dyra. Tina och Tilda fortsätter lyckligtvis att producera, och när Randi ger oss en 7-0 run på egen hand känns det plötsligt lite trevligare. 59-46 med två minuter kvar. Sophie kommer in och sätter en layup efter ett vackert fastbreak, och sedan ett midrange-skott anfallet efter, och matchen är i hamn. 67-46 till Tureberg efter en avslutande 26-4 run, men det var tuffare än siffrorna visar.

 

Tilda får priset som matchens TBK-lirare efter sin grymma andra halvlek som lyfter hela laget, precis som det där ordet i korsordet som plötsligt öppnar upp spelplanen. Maria har det motigt med skyttet, men bidrar på andra sätt, bla. med matchhögsta 14 returer och 6 assists.
Veteranerna Tina och Randi är oerhört värdefulla i en match som denna med mycket nerver och fysiskt spel. En speciell eloge till Randi som får mycket stryk av ett aggressivt Luleå-försvar, men som alltid reser sig upp, ruskar lite på sig och spelar vidare.


Men som vanligt är det en laginsats, inte minst defensivt där vi återigen håller motståndet till under vårt snitt på 52p.

 

Det löser sig till slut.

 

Tina 11p/4reb/2ast/4stl
Maria 4p/14reb/6ast
Tilda 23p/7reb/2stl
Stella Louise 9p/3reb
Randi 14p/6reb/4ast
Sophie 4p/6reb/1ast
Ellen 2p/2ast
Gabrielle 4reb/2stl/1blk

 

/Coach Tomas


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Klubbsponsorer