SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Norrort - Turebergs Basketklubb
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 december, 15:00
Plats:Fribergahallen
Samling:13:30
Damettan: Höstsäsongen avslutas med vinst nr 13
2023-12-17 23:08

Serien har vänt och det är dags för returmöte borta mot Norrort som vi slog med 91-47 för tre veckor sedan.
(Vilket för övrigt är ganska precis det genomsnittliga matchresultatet för Norrort denna säsong.)
Vi räknar kallt med ett liknande resultat även denna gång, vilket borde vara nåbart bara vi är fokuserade på uppgiften och spelar disciplinerat.

Matchen är igång och vi tar omedelbart kommandot och har 0-8 efter nästan tre minuter när Norrort sänker sina första poäng (en trea).
Quartern slutar 11-21 efter det att Norrort satt ytterligare två treor och ett par straffkast.
Vi är inte riktigt tillfreds med att ha släppt till så många treor, men vi försvarar åtminstone vår korg på ett bra sätt och har inte släppt in en enda tvåa så här långt.

 

I Q2 går vi ut och gör 15-0 på Norrort innan de sätter ett straffkast till 12-36 efter sex minuter. Vi fortsätter att spela bra försvar och har gjort 26-5 på motståndet när de äntligen, efter nitton och en halv minuts spel, lyckas ta sig till korgen och lägga i sin första layup.

 

18-47 till oss efter halva matchen, och det är tydligt att resultatet går mot det förväntade enligt statistiken.

 

I Q4 provar vi en zonpress, som oftast fungerar bra, men det ger också Norrort möjlighet till några enkla poäng när de lyckas spela sig igenom pressen. De byter också till zonförsvar, men det stör oss inte speciellt mycket. Vi har tränat en del på vårt zonanfall på sistone, och gjorde det bra mot Blackebergs zon förra helgen, och gör det likaledes bra mot Norrort. Vi har bra bollrörelse och spelar oss ofta fram till bra lägen.

 

Q4 fortsätter i samma stil, vi begränsar Norrorts möjligheter att komma till avslut, samtidigt som vi själva kan pusha tempot och scorar på ett antal fina fastbreaks. Vinst i quartern med 10-28 och matchen med 37-96.

 

Sammanfattningsvis gör vi en bra arbetsinsats och spelar stundtals mycket fin basket med snabbt spel och mycket bollrörelse. Den 100-procentiga koncentrationen finns dock inte alltid där, vilket leder till en del slarv, missade layups och missade straffkast. Men det kan vi leva med en dag som den här.


Randi utses till Matchens Lirare efter en solid insats med 20p (4/7 från tre). Gabrielle har säsongshögsta 16p. Linnéa Löf har ett fint inhopp och sätter en tvåa och en trea i snabb följd. Linnéa B har 20p/9reb med en mycket vacker step-back trea som highlight (och smått otroliga +50 i plus/minusstatistiken).

Men i det stora hela är det en lagseger där alla spelare tar returer, nästan alla gör poäng (fem gör tvåsiffrigt), och sex spelare har minst tre assists! Så stor spridning på assists har vi nog aldrig haft, men det fortsätter vi gärna med! Grattis tjejer!

 

Maria 11p/6reb/4ast/2stl
Tilda 12p/6reb/3ast/5stl/2blk
Stella 1p/3reb/3stl
Linnéa B 20p/9reb/6ast/3stl
Randi 20p/4ast/2stl
Ellen 3reb/3ast/2stl
Julia 2p/3ast
Tina 7p/4reb/3ast/3stl
Maja 2p/3reb/2stl
Gabrielle 16p/8reb
Linnéa L 5p

 

Nu tar vi juluppehåll, nästa match är hemma mot Lidingö den 14:e januari.

 

/Coach Tomas


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Klubbsponsorer