SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Turebergs Basketklubb - Blackeberg
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 december, 13:00
Plats:A-hallen
Samling:11:30
Damettan: Tillbaka i vinnarspåret mot Blackeberg
2023-12-09 22:53
Tureberg går som tåget mot Blackeberg

Vi förlorade en tuff match mot Alvik förra helgen, och idag var det dags för ännu en förväntat svår match när Blackeberg kom på besök.
Vi vill ju gärna hitta tillbaka till vinnarspåret så fort som möjligt, men Blackeberg är en respektabel motståndare.
De har visserligen förlorat 6 matcher hittills, men med mycket små marginaler mot topplag och är således bättre än tabelläget visar. (Enda tvåsiffriga förlusten kom mot just oss, men även den matchen var jämn i 38 minuter)

Vår plan är som vanligt att spela försvar i 40 minuter och pusha tempot offensivt.

 

Matchen börjar trevande och inget av lagen är speciellt lyckosamt offensivt. Stella sänker en trea efter halva Q1 till 10-2, och vi börjar väl känna att vi får matchen dit vi vill.
Vi tvingar Blackeberg till svåra avslut och håller dem till tre spelmål i quartern, samtidigt som vi tuffar på offensivt.
Ellen avslutar perioden med att säkert sätta tre raka straffar och vi går till första vilan med 19-11 i protokollet.

 

Q2 fortsätter i samma stil. Blackeberg ökar visserligen den offensiva produktionen till fyra spelmål, men vi ångar på offensivt, anförda främst av Maria, Tilda och Linnéa som turas om att stoppa bollen i korgen från nära håll. Vi gör 24-14 på motståndaren och går till pausvilan med 43-25 i ryggen.

 

Vi tror dock inte att Blackeberg på något sätt har kastat in handduken. För några veckor sedan växlade de till en aggressiv zon mot RIG Luleå, och lyckades sånär hämta upp ett 18-poängsunderläge (men förlorade till slut med ynka 3p).

 

Mycket riktigt så kommer zonen i Q3, och till en början är den framgångsrik då vi blir lite stirriga och skickar upp några passningar på läktaren.
Vårt försvar fungerar dock fortfarande bra, och Blackeberg kommer inte nämnvärt närmare. Quartern blir poängfattig, men vi gör 13-10 och har en betryggande buffert på 56-35 inför avslutningen.

 

Inför Q4 skruvar vi lite på vårt anfall och går över till en 2-guardsformation. Avsikten är att förbättra bollrörelsen för att få zonen att jobba hårdare.
Det visar sig fungera utmärkt, och vi har flera vackra anfall när bollen går som på räls fram till en enkel layup.
Vi avslutar som vi började, med solitt försvar (3 insläppta spelmål) och 19p framåt. Vinst med 30 poäng, 75-45.

 

Statistiskt sett ser det bra ut. Blackeberg skjuter faktiskt fler skott än vi (63 mot 67), men till låga 20%, medan vi sätter 49% av våra.
Returerna plockar vi hem med 47-38, assists med 25-15 och blockarna med 8-1(!). Vår bänk går som tåget idag och vinner den "matchen i matchen" med 26-13, anförda av syll-vassa Gabrielle med 13p (6/8 2p). 

 

Sammanfattningsvis så studsar vi tillbaka från Alviksmatchen på ett övertygande sätt, och tjejerna gör en väldigt bra match både offensivt och defensivt. 1:a Klass!


Maria 12p/9reb/7ast
Tilda 4p/7reb/2ast
Stella 3p
Linnéa B 22p/6reb/3ast/3stl/4blk
Randi 8p/8reb/4ast
Sophie 2p
Ellen 5p/2ast
Julia 2ast
Tina 6p/5reb/4ast
Gabrielle 13p/4reb

 

Nästa helg åker vi till Danderyd för att ta oss an Norrort i årets sista match, sedan väntar en välförtjänt vila över jul!

 

/Coach Tomas


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Klubbsponsorer