SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

Alvik - Turebergs Basketklubb
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 december, 18:00
Plats:Åkeshovshallen
Samling:16:30
Damettan: Seriefinalen slutade i moll
2023-12-06 22:14
Tureberg var ute efter sin 8:e raka seger, men en Levin kom i vägen

Den "lilla seriefinalen" mot Alvik slutade tyvärr i moll sett ur Turebergs ögon.
Matchen var som förväntat en jämn och tajt historia som inte avgjordes förrän i slutminuterna, där Alvik drog det längsta strået och vann med 75-66.

Hemma i barndomshemmet hänger en gitarr jag ärvt av min far. Den är från tidigt 50-tal och av det anrika svenska fabrikatet Levin.
Tyvärr så lirar den inte så bra. Strängarna ligger för högt och ljudet är lite burkigt.
Alvik har också en Levin, närmare bestämt en Kajsa årgång 2005 som definitivt kan lira. Hon är en mycket skicklig guard som även får speltid i Alviks ligalag.
Det ingår förstås i vår gameplan att försöka få stopp på henne, men det är en svår uppgift då hon har många strängar på sin lyra, då hon både kan attackera, passa och skjuta utifrån.

 

Matchen drar igång och första quartern blir som väntat jämn. Vi har som mest ledningen med 4p, och Alvik med 3.
Quartern slutar 20-17 till Alvik. Så här långt har vi hållit koll på Levin, men Alvik är välskolat och har många andra spelare som kan göra poäng.

 

I mitten på Q2 gör Alvik ett litet ryck och leder med som mest 6p, men vi kämpar oss tillbaka och har utjämnat matchen till 38-38 i halvtid.
Hos oss är det främst TnT (Tina and Tilda) som ger oss lite offensiv sprängkraft i denna quarter. Dock tappar vi lite defensivt fokus på Levin som ostörd får skjuta 4 treor, varav 3 går i.

 

Alvik har så här långt försvarat korgen ganska framgångsrikt, men i Q3 får vi in bollen inside lite mer och Linnéa scorar antingen direkt eller via straffkast.
Återigen en stenhård quarter där vi leder den mesta tiden med 2-3 poäng, men Alvik segar sig ikapp och det är åter helt jämnt, 54-54.

 

Q4 är igång och matchen ska avgöras. I de flesta matcherna brukar vi här ha en liten fördel eftersom vi inte är lika trötta som motståndarna.
Dock inte i denna match, Alvik är också i bra fysisk form och fortsätter att matcha vår intensitet.
Spelet böljar fram och tillbaka, oftast med Alvik någon poäng före, och det står 67-66 med 3:47 kvar av matchen.
Sedan händer i princip samma sak som i slutet av vår senaste träningsmatch mot Alvik. Vi missar alla våra sista skott medan Alvik sätter sina, och vi får inkassera en förlust med 75-66.

 

Sammantaget gör vi en bra insats, även om vi kanske inte gör en absolut toppmatch. Defensivt känns 75p insläppta lite väl mycket, även om vi möter seriens bästa offensiva lag.
De lag som slagit Alvik har behövt göra 80p på dem för att vinna, och det hade uppenbarligen behövts idag också.
Statistiskt är det jämnt i nästan alla kategorier. Vi skjuter lika många skott (73) men Alvik sätter två fler.
Vi vinner returer, assists och blockar. Turnovers är jämnt, men Alvik utnyttjar våra misstag bättre.
Det som sticker ut i protokollet är förstås Kajsa Levins 33p/9reb/9ast, en hårsmån från en 30p triple-double alltså. Ingen annan i Alvik har tvåsiffrigt i någon kategori.
Hos oss har fyra spelare tvåsiffrigt, där Linnéa B toppar med en double-double.

 

Maria 12p/9reb/3ast/4stl
Tilda 10p
Stella 7p
Linnéa B 15p/12reb/3stl
Randi 4p/7reb/8ast
Sophie 3p
Julia 5p
Tina 10p/4reb
Gabrielle 4reb

 

Nu gäller det att samla ihop styrkorna till de avslutande två matcherna innan juluppehållet, Blackeberg hemma den 9:e och Norrort borta den 17:e.

 

/Coach Tomas


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Klubbsponsorer