SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Turebergs Basketklubb
Basket

RIG Luleå - Turebergs Basketklubb
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 september, 14:00
Plats:Luleå Energi Arena A
Samling:12:30
Damettan: Luleåturné statistisk framgång
2023-09-24 21:05
Jämfört med de flesta lag vi mött är vi långa. Dock inte jämfört med RIG :-)

Luleå 56 - Tureberg 67. I genomsnitt.

Med statistik kan man som bekant med rätt spinn bevisa det mesta.
Till exempel skulle vi kunna hävda att vårt besök i Luleå slutade med en genomsnittlig vinst på 11 poäng.
Mer om detta strax.

Dags för årets första Norrlandsturné, med dubbla matcher i Luleå, först mot Luleå Basket Ungdom på lördagen och sedan RIG Luleå på söndagen.
Basketstaden Luleå välkomnar oss med strålande höstväder - soligt och 18 grader varmt.
Som vanligt även en välkomnande atmosfär bland ledare och publik - nästan alla gillar basket här.

Första matchen är mot Luleå Basket Ungdom, som inlett serien med två förluster.
Vi förlorade visserligen mot dem för ett år sedan, men sedan dess har vi tagit flera steg framåt och borde väl kunna ta hem det här?

 

Luleå har 3-2 innan vi gör 14-0 och går upp till 3-16. Vi trummar sedan på och har 13-28 efter Q1.

 

Det sägs att om man tar hand om defensiven så brukar offensiven lösa sig, vilket man nog kan säga stämmer i detta fall. Vi försvarar bra och håller Luleå till 8p i Q2, 6p i Q3 och 10p i Q4 samtidigt som vi fyller på poängskörden anförda av Maria som skjuter 90% (!) från golvet för 19p (och får pris som matchens lirare).

 

Inte mycket att orda om, denna eftermiddag är vi numret större än motståndarna (både bildligt och bokstavligt) och vinner komfortabelt med 37-86.

 

Maria 19p/7stl/6reb 
Linnéa 18p/5stl/7reb
Randi 14p/6reb
Gabrielle 12p
Stella 10p
Emelie 6p
Sophie 4p/8reb
Tilda 3p

 

 

 

Söndagens motståndare, RIG, är av en helt annan kaliber. Inte bara i termer av spelskicklighet men även längd.
Vår längsta spelare är 184cm lång, och vi kan mönstra 5-6 tjejer som är mellan 180-184cm som i de flesta sammanhang skulle betraktas som ganska imponerande. Men inte mot RIG som startar tre spelare på över 188cm med en center på 198cm(!). Så långa tjejer existerar knappt statistiskt sett. Men bevisligen så finns de i verkligheten.

 

Matchen drar igång och det hela utvecklar sig i helt fel riktning sett ur våra ögon. Vi åker på ett par blockar i början och blir ängsliga, vilket straffar sig direkt. Vi hamnar i ett 10p hål innan vi får lite ordning på offensiven och stoppar blödningen. Men 22-11 till RIG efter Q1.

 

I Q2 repar vi mod, bl.a. genom Linnéa som hittar tillbaka till sitt gamla jag och börjar attackera. RIG måste foula och Linnéa sänker förtjänstfullt sex raka straffkast. Vi vinner Q2 med 15-19 och 37-30 i halvlek ser helt okej ut.

 

RIG har dock ännu en växel att lägga i och kommer ut i Q3 med ännu tuffare försvar som vi har svårt att hantera. Vi förlorar quartern med 21-10. Avslutningsperioden ser ungefär likadan ut, och i slutändan får vi inkassera en förlust på 76-48. Detta motsvarar ungefär förlusterna mot dem förra säsongen, men jag skulle vilja påstå att dagens upplaga av RIG är mycket bättre än den som vi mötte då.

 

Linnéa är enda spelaren med tvåsiffrigt i poängprotokollet, i övrigt var det kämpigt både under offensiv och defensiv korg mot ett mycket bra (och stort) motstånd. En extra eloge till Randi som slet hårt och spelade nästan två hela matcher (76 min) under helgen.

 

Linnéa 18p/6reb
Tilda 4p/9reb
Maria 6p/7reb
Stella 6p
Randi, Julia, Sophie 2p
Gabrielle, Emelie 4p

 

Sammantaget gör vi ändå en bra helg där vi har väldigt många sekvenser med fint spel i båda ändarna av golvet.

 

Vi gör totalt 134-113 i de två matcherna, alltså spelar vi i genomsnitt 67-56, men i realiteten vinner vi förstås en och förlorar en.

“There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.” som någon sade.

 

/Coach Tomas


<< Tillbaka

 
 
Facebook
Klubbsponsorer